Alle kinderen op school!

Mijn kinderen zijn op dit moment 6 en 3. De oudste is dol op school en blijft 4 dagen per week over, op woensdag is hij vrij. Mijn dochter zit 3 dagen op het kinderdagverblijf en zou het liefst de hele week gaan. Nu ik dit zo opschrijf lijk ik eigenlijk gewoon geen leuke moeder… Gelukkig zijn ze altijd blij als ze thuis zijn en ik ook. Toch kan ik me heel erg verheugen op het moment dat ook mijn dochter naar school gaat.

Vanaf dat moment scheelt het me uiteraard kosten voor de opvang, maar daarnaast heb ik nog meer tijd. Ik zou het geen vrije tijd willen noemen, want er ligt altijd werk, maar het is wel tijd. Extra tijd om nog meer leuk werk aan te pakken. Extra tijd om plannen uit te werken en extra tijd om bij te komen van de tijd met de kinderen. Toen mijn zoon klein was zwoor ik altijd mijn kinderen tussen de middag op te halen en lekker thuis te laten eten. Dit heb ik ook zeker geprobeerd maar hij vond het eigenlijk niet zo leuk. Het heen en weer lopen tussen de middag, het saai eten zonder vriendjes en de korte tijd die we dan samen hadden vielen niet in de smaak bij hem. Veel liever zit hij met al zijn vriendjes en vriendinnetjes aan een grote tafel over te blijven. Bonuspunten zijn natuurlijk wel dat zijn oma elke dag overblijfmoeder is. Nu voel ik me dus inmiddels ook niet meer schuldig en vind het heerlijk dat hij zich zo een hele dag vermaakt en elke dag vrolijk thuiskomt. Zijn zusje zit de schooluren op het kinderdagverblijf dus maakt nu ook al dezelfde lange dagen. Ik denk dus dat de overgang voor haar heerlijk makkelijk gaat zijn.

Aan de andere kant vind ik het ook moeilijk. Dan is mijn peuter ineens een kleuter en ze groeit al zo hard! Dan heb ik 2 kinderen op school en moet zij afscheid nemen op het kinderdagverblijf waar ze het heel erg naar haar zin heeft. Misschien is het maar goed dat het nog geen oktober is, dan kunnen we ons even emotioneel voorbereiden. Vooral ik. Ze lijkt er zelf niet zo’n moeite mee te hebben. Eerder riep ze altijd dat ze nooit weg ging bij “de kindjes” maar inmiddels gaan steeds meer vriendinnetjes naar school om te oefenen en heeft ze daar toch eigenlijk ook wel heel veel zin in.

We gaan het dus allemaal zien in oktober. Ik ben heel benieuwd en verheug me er tegelijkertijd ook op!

Hoi, mijn naam is Stefanie! Ik woon in het prachtige zuiden met mijn twee kinderen; Quinten van 6 en Faylicia van 3. Hier maak ik van alles mee en dat vind ik leuk om met jullie te delen. Vergeet niet af en toe een korreltje zout erbij te nemen!

Geef een reactie