Een Efteling abonnement

In juni 2017 kregen wij een Efteling abonnement cadeau. Wij zijn Quinten van destijds 5, Faylicia van destijds 2 (nog gratis) en ik van 25. Inmiddels hebben we dus een geruime tijd en een abonnement en het is echt geweldig! Waar ik een abonnement altijd een beetje overdreven vond ben ik daar inmiddels helemaal op terug gekomen en we zijn ook zeker van plan ons abonnement te verlengen.

We gaan nu vaak op woensdag (dan zijn mijn kinderen nog vrij) gewoon even een paar uurtjes naar de Efteling. Het is dan heerlijk rustig en vaak mogen we in alle attracties blijven zitten, echt ideaal. Quinten is inmiddels 126cm dus mag in alle attracties behalve de Baron. Vaak als Léon ook meegaat gaan zij dus in de Python enzovoort en ga ik met Fay in Carnaval Festival (liefst 20 keer) en in Droomvlucht. Daarnaast vindt zij uiteraard de traptreintjes, bestuurbare auto’s en bootjes ook heel leuk dus die komen ook altijd aan bod. Ook als de leraren staken of ze hebben een studiedag of middag vertoeven we heerlijk in de Efteling. Er zijn maar weinig plekken waar ik me zo kan ontspannen met de kinderen. Ze kennen inmiddels de weg en hebben beide hun favorieten dus het is genieten voor heel het gezin. Quinten is ook al vanaf het begin van het abonnement helemaal dol op Raveleijn dus die show wordt ook elke keer meegepakt. Thuis heeft hij inmiddels een grote collectie met Raveleijn spullen… want ja, nu de entree en het parkeren gratis is gaan we algauw met een souveniertje de deur uit.

Op het begin dacht ik nog: “ik weet niet of we het er wel uit krijgen hoor, qua kosten…” Maar inmiddels zijn we al zo vaak geweest dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Sowieso heb je het er na 5 keer al uit dus dat is zo gepiept. We wonen ongeveer 25 minuutjes rijden van de Efteling vandaan dus ook voor even zomaar is het leuk. Dat maakt ook dat we soms in het weekend ook gaan, als het heel druk is pakken we alleen het sprookjesbos en een rustige attractie en gaan dan tevreden naar huis. Het voordeel van een abonnement is dat je je niet druk hoeft te maken of je wel in een attractie kan en langer dan een half uur in de rij staan doen we in principe ook niet.

Op Facebook lees ik vaak dat mensen klagen dat de Efteling zo duur is. De entreeprijzen zijn inderdaad duurder dan andere attractieparken in Nederland, maar kijk wat je er voor terug krijgt. Er is geen een park in Europa dat zo goed verzorgd is. We hebben een paar attractieparken in Duitsland gehad en ondanks dat het hele leuke parken en attracties waren laat de afwerking daar vaak te wensen over. Gebouwen zijn daar aan de achterkant vaak niet in thema en het was er minder schoon. In de Efteling is elk hoekje mee gethematiseerd en het park en de toiletten zijn schoon. Het personeel is super aardig en kinderen worden er altijd als eregast behandeld. Toen mijn zoon jarig was zijn we na school naar de Efteling gegaan, aldaar kreeg hij een verjaardagsbatch en veel medewerkers van de Efteling feliciteerde hem zodra ze de batch zagen. Hoe speciaal is dat voor een kind dat 6 wordt! Dat was gewoon dubbel genieten.

Als laatste voordeel wil ik toch nog even benoemen dat de mogelijkheid om vriendentickets te kopen gewoon echt heel fijn is. Zo ga ik wel eens met vriendinnen naar de Efteling of we nemen een vriendje van Quinten mee. Voor de helft van de prijs is dit prima te doen en het is zo leuk met z’n allen! Daarnaast kun je ook nog gratis of met korting naar andere attractieparken. Iets waar we afgelopen jaar nog geen gebruik van hebben gemaakt maar deze zomer zeker wel willen doen. Hoewel we uiteindelijk het allerliefste toch in onze eigen vertrouwde Efteling rondlopen.

Hoi, mijn naam is Stefanie! Ik woon in het prachtige zuiden met mijn twee kinderen; Quinten van 6 en Faylicia van 3. Hier maak ik van alles mee en dat vind ik leuk om met jullie te delen. Vergeet niet af en toe een korreltje zout erbij te nemen!

Geef een reactie