Een jaarabonnement Wildlands. We maken na 2 maanden de balans op!

Afgelopen oktober kreeg ik vrijkaartjes voor een dierentuin naar keuze toen ik met vriendinnen ging eten bij LaCubanita. Hiermee konden we, tot eind januari, een dagje genieten van alles wat Wildlands te bieden heeft. Op 30 januari besloten we op de valreep de vrijkaartjes te gaan verzilveren en samen met de drie groterts ging ik, met nog een vriendin van mij, naar Emmen. We parkeerden de auto op een van de aangewezen parkeerterreinen en liepen naar de ingang. Het was een dinsdag en volledig buiten de vakanties dus het was heerlijk rustig. Bij de ingang kregen we een A4tje mee met daarop het winterprogramma. Ook werd ons verteld dat een aantal dieren niet buiten waren, maar dat we ze in de stallen mochten bekijken.

Wildlands opende 2 jaar geleden de deuren, na een grootschalige verbouwing van Noorderdierenpark Emmen naar de nieuwe opzet. Wildlands is meer een amusementspark geworden waar beleving en expeditie, samen met op een speelse wijze in aanraking komen met duurzaamheidsvraagstukken, centraal staat. Er zijn in het park 3 verschillende gebieden te bezoeken: Nortica, Jungola en Serenga. Elk gebied heeft zijn eigen attracties, habitats en natuurlijk dieren.

Als je voorbij de kaartcontrole bent sta je op het centrale plein. Sla je linksaf dan kom je in Nortica waar je habitats en dieren aantreft van de noord- en zuidpolen. Zo zijn er zeeleeuwen, robben, pinguins, ijsberen en uilen. In Nortica vind je een aantal attracties die bij mijn kinderen heel populair zijn: favoriet is de Artic 1. Dit is een 4D show over de poolvlakte. Humor en ook aandacht gevraagd voor de kwetsbaarheid van de poolkappen. Wij hebben de show inmiddels zeker 15 keer gezien en nog steeds favoriet! Halverwege Nortica kan je nog naar een zeeleeuwenshow. Deze hebben wij 1x gezien en is leuk gedaan, maar als je hem 1 of 2 keer gezien hebt dan is dat wel genoeg. Helemaal aan het einde van Nortica kom je bij de ijsberenbaai. Het leuke hiervan is dat je zowel boven water kan kijken als ook onderwater. Als de ijsberen actief zijn dan zie je ze langszwemmen langs het raam. Dan zie je de ijsberen ook echt op een andere manier dan je ze boven water op het land ziet.

Terug op het middenplein kan je rechtdoor de Serenga in. De Serenga kom je binnen langs een aantal slangen achter glas en daarna waan je je in een Afrikaans dorpje. Je loopt, als je dat wil, door de geitenweides, maar je kan ook om de weides heen. Als je verder wandelt kom je, heel leuk, langs de prairiehondjes. Deze lopen los en zou je, in theorie, kunnen aaien. Dat wordt afgeraden, want ze kunnen bijten en de beestjes hebben ook totaal geen interesse in de bezoekers. Daarna kom je nijlpaarden, leeuwen, cavia’s, kangaroes, kamelen en ezels tegen. Halverwege je ronde over de Serenga kom je bij de Serenga Safari. Hier ga je in een wagen op safari door de vlakte waar veel grote grazers te vinden zijn: antilopes, giraffen en zebra’s. Echt een leuke ervaring die je zeker niet wil overslaan.

Afgelopen vrijdag is iets verderop de Tweestryd geopend door Enzo Knol. Deze familieachtbaan is een enorm succes bij mijn kinderen. Hij is heel sympathiek, want hij is geschikt voor kinderen vanaf 95cm onder begeleiding en vanaf 120cm mogen ze er zonder begeleiding in. Ideaal, want onze drie kinderen zijn alle drie de 120cm gepasseerd. De achtbaan is opgedeeld in twee treinen: rood en blauw. Een beetje het idee van Joris en de Draak uit de Efteling: de twee treinen stryden tegen elkaar. Op een teller boven het instapplatform kan je zien welke tijd de trein gehaald heeft en hoe vaak hij heeft gewonnen. De trein wordt eerst naar achteren getakeld, omhoog. Dan hang je even stil en als je wordt losgelaten jakker je langs het instapplatform en schiet je de baan op. De rit is heel soepel en er zitten prettige bochten in. Hij gaat best hard, maar niet extreem. Zeker wel geschikt voor stoere peuters en kleuters die eens een achtbaan willen meemaken. Aan het einde van de baan schiet je omhoog en zak je daarna achteruit weer terug en leg je hetzelfde parcours nog een keer af, alleen dan achteruit. Op het pleintje bij de Tweestryd zit, heel handig en slim van Wildlands bedacht, een horecagelegenheid met terras en speeltuintje. Zo kunnen ouders even lekker zitten en wat drinken terwijl kinderen achter elkaar door in de achtbaan gaan.

Als je daarna je ronde over de Serenga afmaakt kom je langs een aantal treinwrakken die door de woestijn liggen. Hier kan je doorheen lopen en zo heel dichtbij de kamelen en ezels komen. Ze krijgen ook hooi vlak naast de ramen van de trein zodat je ze echt van dichtbij kan bewonderen.

Terug op het middenterrein ga je rechts de Jungola in. Je start in een zeer warme kas met vlinders, schildpadden en visjes. Daarna wandel je langs de olifanten die buiten staan en kan je daarna weer een grote kas in. Hier vind je nog meer olifanten (ook het babyolifantje Mauk die op 2 april geboren werd!), maar ook kan je er Jungle Jim tegenkomen. Jim is een gestrande vogelaar die op zoek was naar de legendarische LayaLaya vogel, toen hij in noodweer terecht kwam en neerstortte in Jungola. Hij heeft er zijn huis gemaakt om te overleven. In de dierenshow die hij dagelijks opvoert neemt hij je mee in zijn leven in de Jungola en kunnen kinderen bijvoorbeeld meelwormen proeven. Wij vonden het een zeer vermakelijke show, terwijl we normaal helemaal niet zo weg zijn van shows. Je kan in de Jungola ook een vaartocht maken over de Rimbula rivier waarbij je tussen de apen door vaart, langs de olifanten en langs allerlei nederzettingen die Jungle Jim gebouwd heeft. Voor wie de Jungola van boven wil bewonderen: ga vooral de klimtocht over de touwladders en loopplanken doen. Laat je tassen en warme kleding beneden liggen als je de mogelijkheid hebt, want het is daarboven nog warmer dan op de grond.

Toen wij eind januari in Wildlands waren vertelden ze ons dat we, als ze op dezelfde dag van het bezoek een abonnement zouden afsluiten we de entreeprijs als korting zouden krijgen. Ook al waren we er op vrijkaartjes. Dat was zo aantrekkelijk dat we dat meteen hebben gedaan. Voor mijzelf, mijn man en onze oudste dochter betaalden we in plaats van 75 euro slechts 45 euro en voor onze twee zoons betaalden we nog maar 19 euro. Als we nog 1 of 2 keer zouden gaan in het jaar hadden we de kosten er al uit. Een goede deal dus!

En dus hebben we nu een abonnement en gingen we vandaag voor de 4de keer sinds eind januari. Vandaag hadden we maar een uurtje tijd en zijn we alleen maar bij de achtbaan geweest. Tja, wat wil je ook: een abonnement hebben op een park met een achtbaan terwijl onze drie groterts achtbaanlovers zijn! Over twee weken gaan we weer een hele dag, op de verjaardag van onze jongste zoon. Dan gaan we ook zeker op kraambezoek bij Mauk, het nieuwe babyolifantje en wellicht is zijn neefje of nichtje dan ook al geboren, want er is nog een olifant drachtig. Ik verwacht wel dat de groterts dan weer de hele tijd in de achtbaan willen, maar dat maakt niet uit. Met een telefoon op zak voor als er wat is kunnen ze zelf bij de achtbaan wachten en gaan. Wij maken dan met onze dochter van 1,5 wel een rondje langs alle dieren. Elk dier levert bij haar een kirr en een big smile op. Heerlijk toch?

getrouwd - moeder van 4 - groningen - musjes kinderwinkel - draagdoek - duurzaam - wasbare luiers - thuisonderwijs - geitenwollensokken in high heels - maar vaccineert wel

1 Comment

Geef een reactie