Griep

Er is een griepgolf gaande, het leek er even op dat wij de dans zouden ontspringen, maar helaas. Sinds begin februari is iedereen bij ons ziek geweest. En o wat vind ik mijn kinderen leuk, maar als ze ziek zijn…..

Mijn dochter Emma kreunt als een oude vent en kan niets op een normale toon zeggen. Alles is zwaar en verschrikkelijk. Julian ondergaat het eigenlijk gewoon. Die hangt een beetje op bed of op de bank, kijkt een beetje naar series op Netflix en wacht tot hij zich weer beter voelt. Hugo ligt het liefste op mij. En dat is niet altijd even handig in een druk gezin.

Begin februari was ik ook aan de beurt, met een flinke voorhoofdsholte ontsteking stond ik op het schoolplein, want hé, moeders kunnen niet ziek zijn. Gelukkig kon mijn man af en toe extra inspringen zodat ik toch mijn bed ik kon. Maar wat kijken we allemaal uit naar het lente zonnetje en weer veel naar buiten kunnen.

En dan het regelen van de opvang. Helaas hebben wij geen groot netwerk waar we uit kunnen putten in geval van ziekte. Dus lossen mijn man en ik, met behulp van onze geweldige werkgevers, het samen op. Hij een dagje thuiswerken, ik een ochtendje extra thuis, mijn moeder die een van de kinderen uit school haalt zodat ik bij de zieke thuis kan blijven. En zo proberen we het op te lossen samen.

Tijd voor lente! Hoe lossen jullie het op bij zieke kinderen?

Hoi! Ik ben Marlies, 36 jaar en woon in Delft. Ik heb een man en 3 kinderen. Julian (8 jaar) Emma (5 jaar) en Hugo (2 jaar). Sterren zijn cool en vosjes zijn tof!

Geef een reactie