‘Laat het los, laat het gaan’

Hoera, een week vrij, een jarige zoon en een to-do list waar je u tegen zegt! Zin in, kom maar op!
Het is alleen een beetje jammer dat ik al een paar dagen ziek ben. Goed ziek, Ziek met een hoofdletter. Maar dat kan helemaal niet. Want… een jarige zoon en veel te doen.

Gelukkig ben ik van het plannen en de lijstjes. Ik kan direct zien wat er geschrapt kan worden, overgedragen kan worden aan manlief en opa en oma zodat alles nog enigszins soepel gaat verlopen. Mijn mantra voor deze week is ‘laat het los, laat het gaan’.

Het goed schoonmaken van de douche, want schoonouders die komen logeren, helaas, dit keer even niet. Zien ze maar hoe het er hier echt aan toe gaat 😉 Zelf taarten bakken? Lang leve Hema.nl. Mocht ik nog niet op de been zijn, ze staan straks betaald en al klaar. Gelukkig hebben we nog kaarsjes over van vorig jaar. Wat extra ballonnen ophangen die de aandacht afleiden van de echt hele vieze ramen.

En check, de lijst is direct een stuk kleiner geworden!

Afgezien van het plannen, schoonmaken, voorbereiden en de eigen lichamelijke ongemakken vind ik het gebrek aan feestgevoel nog het vervelendst. Ik vind de verjaardagen van de kinderen de leukste dagen van het jaar. Ik kijk er net zo naar uit als de kinderen zelf. Verheug me op het versieren van de kamer, het bedenken en maken van de taart, de spelletjes en een leuke uitnodiging. En om het dit jaar allemaal vanaf de zijlijn mee te maken, vanonder een kleedje op de bank, is op z’n zachtst gezegd niet leuk! Ik ga me alvast verheugen op de volgende verjaardag.

Ik ben Marina, 35 jaar, moeder van Tristan (7 jaar) en Rosalie (2 jaar). Dromend van een boerderij met moestuin en grote woonkeuken. Ondertussen genietend van onze stadswoning, twee kipjes, het bakken van taarten en de seizoenen.

Geef een reactie