Project Baby III

10 juni 2015

Lieve Stef,

Oh, wat spannend, dat Quin gewoon echt al bijna naar school gaat. Bij ons speelde dat natuurlijk niet doordat wij thuisonderwijs geven, maar de eerste keer dat ik hen op scoutingkamp liet gaan was natuurlijk wel zo’n dingetje. Taegan ook he, net 5 jaar en hop, gaat gewoon zonder blikken en blozen op scoutingkamp. Twee nachten in een tent op de Marnewaard naar het NPK. Nura gaat zelfs 5 nachten op zomerkamp. Stiekem moet ik toegeven dat ik ze als ze weg zijn helemaal niet zo mis. Hotze en ik gaan dan lekker samen een weekendje weg. Met pinksteren gingen we met z’n tweeën naar Friesland en straks met de zomerkampen gaan we waarschijnlijk ook twee nachtjes met z’n tweeën weg. Dat is toch wel weer een groot voordeel van dat we geen kinderen meer kunnen krijgen: De kids worden groot en gaan zo af en toe hun eigen leven leiden zodat wij wat vrijheid terugkrijgen. Weekendjes weg, logeerpartijtjes, avondjes uit, zonder baby’s kan het allemaal veel makkelijker.

Wel gek om te bedenken dat als het toen met S was gaan lopen er nu ongeveer een baby geweest zou zijn. Zij gaf in juli aan dat ze wel voor ons een kindje wilde gaan dragen en bleek in augustus zelf per ongeluk zwanger te zijn. Dat kindje is inmiddels geboren, vertelde ze me. Ik voelde het gelukkig niet zo, want dat kindje staat helemaal los van ons, maar wel gek te bedenken dat zij eigenlijk zelf geen kinderen meer wilde en voor ons draagmoeder wilde zijn en dat er dan zo’n kindje besluit toch te willen komen. Ze vertelde dat ze het er de hele zwangerschap moeilijk mee heeft gehad, maar dat toen hij geboren werd hij helemaal erbij hoorde. Gelukkig maar! Elk kindje is een wonder, toch?

Ik begin me steeds meer neer te leggen bij het feit dat het niet meer gaat gebeuren. Hotze vroeg laatst nog of er een bepaalde maximale leeftijd tussen de kinderen zou kunnen zijn. Ik snap wel waar die vraag vandaan komt, als we straks 3 pubers hebben is het natuurlijk niet handig om nog aan een baby te beginnen. En hij wordt ook natuurlijk ouder. Ik blijf altijd jong natuurlijk 😉 Maar ik had dus geen antwoord op die vraag.

Ik vind het echt knap dat je nog steeds aan het kolven bent. Toen ik voor Julyan kolfde wilde ik ook niet stoppen. Ik stopte pas toen ik zwanger was van Taegan en er gewoon niets meer te kolven was. Maar of ik dat nu weer zou doen, al dat kolven, geen idee. Wat een gedoe was dat…

Ik denk dat het Phantasialand gaat worden. Dan rijden we eerst een paar uur richting Groningen vanuit Strasbourg, dan naar het park en dan in de avond het laatste stuk. Breken we het lange autorijden op…

Liefs, Musetta

getrouwd - moeder van 4 - groningen - musjes kinderwinkel - draagdoek - duurzaam - wasbare luiers - thuisonderwijs - geitenwollensokken in high heels - maar vaccineert wel

Geef een reactie